Panash Pannenkoeken

Gezonde pannenkoeken – zonder ei of melk

Pannenkoeken zijn niet alleen heel erg lekker. Ze zijn ook makkelijk te maken en er zijn ontzettend veel variaties. Wist jij bijvoorbeeld dat er ruim 50 variaties te maken zijn? Maar hoe lekker ze ook zijn, elke dag een pannenkoek met suiker en stroop is niet goed voor je.

Gelukkig is er ook gezonde, biologische pannenkoekenmix met heerlijke smaken. En je kunt ze heerlijk vegan bereiden! Gezonde, heerlijke smakende pannenkoeken zonder ei en melk! Jazeker.

Gezonde pannenkoeken gemaakt van oertarwe

Normale pannenkoekenmix wordt gemaakt van tarwemeel in combinatie van toegevoegde suikers en veel zout. Sommige merken bestaan zelfs voor 16% uit suiker! Niet heel erg gezond. 

Een pannenkoek van volkorenmeel is het gezondst, maar uit onderzoek van de Consumentenbond blijkt dat slechts 4 van de 60 merken gebruik maken van gemaakt van volkorenmeel.

Mogen we dan geen pannenkoeken meer eten? 

Gelukkig wel. Er bestaan veel gezonde varianten. Zo heb ik laatst de pannenkoekmix van Panash geprobeerd. Dit is biologische pannenkoekmix op basis van kleine spelt – een heerlijke oertarwe – dat ook bekend staat onder naam eenkoorn.

gezonde pannenkoeken

Geen onnodige ingrediënten

Oertarwe, of eenkoorn, is een van de eerste graansoorten. Je kunt er brood van maken, maar ook koekjes of pannenkoeken. Het is puur, zonder suiker of andere toevoegingen en daarom een stuk gezonder. 

In normale pannenkoekenmix zit in een pak van 100 gram al snel zo’n 5 gram (toegevoegde) suiker.

Als je dol bent op pannenkoeken, is deze pannenkoekenmix een uitkomst. 

Vegan pannenkoeken zonder ei en melk

Het maken van deze pannenkoeken is net zo makkelijk als normale pannenkoeken. Volgens Panash kun je met 1 blik ongeveer 16 pannenkoeken bakken. Zelf haalde ik er net wat meer uit een blik. Ik ben niet zo’n fan van dikke pannenkoeken.

Het beslag maken is geen hogere wiskunde. Net als met andere pannenkoekenmixen is het een kwestie van alle ingrediënten in een kom mixen en roer tot een glad beslag.

Je kunt de biologische pannenkoeken maken op de ’traditionele’ manier: met melk. Panash geeft zelf de voorkeur aan ‘vegan’ pannenkoeken. In plaats van melk, bak je de pannenkoeken met havermelk en appelmoes. 

Op deze manier maak je heerlijke, gezonde pannenkoeken zonder ei en melk. 

panash pannenkoeken

Smaaksensaties

De biologische pannenkoekenmix is niet alleen erg gezond, Panash zorgt ook voor een extra smaaksensatie. Je kunt namelijk kiezen voor pannenkoekenmix met cacao, gember & citroengras en mango & kardemom. 

Ik besloot de mango & kardemom pannenkoekenmix te gebruiken. Door Panash zelf ook wel de ‘Indiase’ pannenkoekmix genoemd. 

Vergeet die ongezonde pannenkoeken met suiker en stroop en ga voor een echte smaaksensatie. Een pannenkoek met cacao heb je wellicht vaker op, maar een pannenkoek met mango en kardemom was voor mij nieuw. 

Mango is zoet en fruitig van smaak, terwijl kardemom zorgt voor de warme, enigszins prikkelende smaak. Een heerlijke combi!

Je kunt de pannenkoeken ‘kaal’ eten omdat deze van zichzelf veel smaak hebben, maar je kunt ze ook eten met wat fruit zoals peer of blauwe bessen. 

pannenkoeken zonder ei en melk
Panash pannenkoeken zonder ei en melk

En?

De biologische pannenkoekenmix van Panash is een eye-opener. Niet alleen omdat het gezond is (er zijn meer gezonde pannenkoekenmixen), maar vooral vanwege de smaaksensatie.

Normale pannenkoeken zijn soms wat saai. Deze kun je natuurlijk op smaak brengen door te bakken met banaan of zelf ingrediënten toe te voegen, maar de smaken van Panash had ik zelf nooit bedacht.

1 pak kost tussen de €3,99 en €4,99. Iets duurder dan de normale pannenkoekenmix, maar je krijgt er ook véél lekkerdere pannenkoeken voor terug! 

Lees op Panash.nl meer over de heerlijke biologische en vegan pannenkoekenmix van Panash!

Laat een reactie achter