gezonde levensstijl

5 tips voor een gezonde levensstijl

Het vinden van de juiste balans tussen lekker en gezond eten, en ontspannen en bewegen kan ontzettend lastig zijn. Toch is het creëren van een gezonde levensstijl eigenlijk helemaal niet zo moeilijk.

Het lastigste is het begin. Jezelf een nieuwe gezonde(re) levensstijl aanmeten is niet iets wat je zomaar even doet. Zeker niet als je van weinig tot geen sporten naar veel sporten gaat en daarbij ook nog eens anders wil gaan eten.

Mijn tips voor jou

Het belangrijkste wat ik je wil meegeven is, heb / houd er plezier in. Want als je het alleen maar doet omdat het hip is. Of “omdat iedereen het doet”. Dan heeft het weinig kans van slagen. Je moet er zelf achter staan en 100% in gelvoen.

Met onderstaande tips kan je aan de slag met het creëren van een gezondere levensstijl.

gezonde levensstijl

1. Zoek naar balans

Een gezonde leefstijl draait om balans. Een goede balans is dan ook absoluut een must om een energiek en leuk leven te lijden. Vind de balans tussen werk en privé, lekker en gezond eten, ontspannen en bewegen en noem zo maar op.

Ga op zoek naar de balans. Het tijdschrift Happy In Shape, te bestellen via Proefabonnementkrant.com, kan hierbij helpen.

2. Geniet van het leven

Misschien wel het belangrijkste van een gezonde levensstijl is dat je moet genieten van het leven. Geniet van (gezond) eten, behaalde doelen en de mensen om je heen.

Doe zoveel mogelijk dingen die jij leuk vind en probeer stress te voorkomen. Het aanmaken van het stresshormoon is namelijk ontzettend ongezond.

3. Onbewerkt voedsel

Zo vers en gevarieerd mogelijk eten draagt bij aan een gezondere levensstijl. Vermijd dus artificieel voedsel uit zakjes en pakjes.

Probeer zoveel mogelijk puur, onbewerkt en vers te eten. Eet je toch iets uit een verpakking? Check dan even de ingrediëntenlijst en onthoud: hoe langer de lijst, des te meer troep (e-nummers) in het product gestopt is.

4. Voldoende beweging

Voor een gezonde levensstijl is voldoende beweging ontzettend belangrijk. Pak eens de fiets in plaats van de auto. Neem eens de trap in plaats van de lift.

En kies ervoor om met enige regelmaat te sporten. Je zult gaan merken dat sporten vaak niet meer een “moetje” is, maar juist een moment waaruit je plezier haalt.

5. Haalbare doelen

Ben jij van plan om te werken aan een gezondere levensstijl? Dan is het belangrijk om jezelf continu haalbare doelen te stellen. De kans is veel groter dat je realistisch doel behaald, waarvan je meer energie krijgt en extra gemotiveerd wordt.

Je hoeft niet in één keer kerngezond te leven. Met kleine stapjes is het ook mogelijk om een gezonde levensstijl te creëren. Stel jezelf daarom haalbare doelen voor korte termijn.

Laat een reactie achter