slim online boodschappen doen

Slim online boodschappen doen met deze 5 tips

Steeds meer mensen kiezen ervoor om online hun boodschappen te doen. Dit is inmiddels ook mogelijk bij verschillende supermarkten. Nu wil jij misschien ook online boodschappen bestellen, alleen moet je hier nog wel even aan wennen. Hoe kun je nu slim online boodschappen doen? In dit artikel geven wij je vijf tips.

1. Controleer of de supermarkt wel bij jou bezorgt

Voordat je jouw virtuele winkelmand gaat vullen is het handig om eerst even te controleren of de supermarkt wel bij jou bezorgt. Anders sta je straks voor de digi kassa en kom je erachter dat de boodschappen helemaal niet bij jou thuis afgeleverd kan worden. Terwijl dat waarschijnlijk net een van de redenen is waarom je online boodschappen doet… Gelukkig kun je van tevoren heel makkelijk controleren of een supermarkt wel bij jou bezorgt door gebruik te maken van de online postcode-checker van die supermarkt.

mandje met mandarijnen
Afbeelding van Igor Ovsyannykov

2. Plaats op tijd je bestelling

Je weet misschien wel dat je niet ‘s ochtends kunt vragen ‘Wat eten we vandaag?’ en vervolgens kunt verwachten dat je bestelde boodschappen er die middag al zijn. Het principe ‘vandaag besteld, morgen in huis’ geldt helaas ook niet altijd bij het bestellen van online boodschappen. De supermarkten krijgen het steeds drukker met online bestellingen, waardoor het zomaar kan zijn dat je soms een week moet wachten. Plaats dan ook op tijd je bestelling, zodat je er zeker van bent dat je jouw boodschappen op tijd in huis hebt en niet straks een paar dagen zonder zit.

Het is ook slim om van tevoren even het proces te doorlopen en te kijken wanneer de boodschappen bezorgd worden. Als je bepaalde boodschappen al sneller nodig hebt, kun je die misschien tussendoor even bij de fysieke supermarkt halen en nu niet mee bestellen.

slim online boodschappen doen

3. Verlaag je bezorgkosten

Natuurlijk wil je niet meer betalen dan nodig. De bezorgkosten zijn daardoor vaak een pijnlijk punt, want die zou je niet hoeven betalen als je zelf naar de supermarkt zou gaan. Gelukkig kun je wel wat dingen doen om de bezorgkosten te verlagen. Zo kun je kiezen voor bezorging op een minder druk moment of je kunt de boodschappen laten afleveren bij een afhaalpunt.

In beide gevallen betaal je bij de meeste online supermarkten minder bezorgkosten. Er is nog een slimme truc om onder de bezorgkosten uit te komen, namelijk een actieproduct bestellen waarbij je gratis bezorging krijgt. Vaak betaal je hier niet meer dan twee euro voor, wat meestal minder is dan de bezorgkosten. En je kunt dit product ook nog eens lekker uitproberen!

4. Let op de aanbiedingen

Ook als je online boodschappen doet is het natuurlijk goed om op de aanbiedingen te letten. Hiermee kun je een stuk voordeliger uit zijn. Een voordeel van online boodschappen bestellen is dat de aanbiedingen minder snel uitverkocht zullen zijn. Daarbij zijn er naast de gewone aanbiedingen vaak ook nog aanbiedingen die alleen online geldig zijn. Blader de (online) folders daarom eens door en bekijk ook de actiepagina met online aanbiedingen.

5. Gebruik een prijsvergelijker

Als je echt goedkoper uit wilt zijn, kun je een prijsvergelijker gebruiken bij het doen van je online boodschappen. Hierbij kun je denken aan websites als Hiiper en Superscanner. Op deze websites kun je jouw boodschappenlijstje maken.

Je krijgt vervolgens direct te zien bij welke supermarkt je een product voor de voordeligste prijs kunt bestellen. Wel is het zo dat veel mensen vaak niet bij veel online supermarkten tegelijk een bestelling willen plaatsen.

Dit kost best wel wat extra tijd en het kan zo zijn dat je ook extra bezorgkosten kwijt bent. Je kunt dus gebruik maken van een prijsvergelijker, maar zoek aan de hand van die resultaten één of twee supermarkten uit waar je waarschijnlijk het goedkoopst uit bent.

Laat een reactie achter