Borstkolf

Alles wat je moet weten bij het kiezen van een borstkolf

Een borstkolf is waarschijnlijk niet het eerste product waar je aan denkt als je in verwachting bent. Hoewel de verf op de muur van de babykamer waarschijnlijk al weken droog is en de accessoires al allemaal klaar staan, heb je misschien nog niet nagedacht over hoe je je kleintje gaat voorzien van borstvoeding als hij of zij er eindelijk is.

En dat is maar goed ook, zo blijkt het. In de meeste gevallen is het zelfs beter om te wachten tot je kleintje er is. Je kunt namelijk pas echt weten wat je precies nodig hebt als je kleintje ook daadwerkelijk zijn of haar officiële intrede heeft gemaakt in het gezin.

Elektrisch of met de hand?

Handkolven maken over het algemeen veel minder lawaai dan de elektrische variant en kosten tevens minder. Als je echter veel melk produceert en daarom ook vaker moet kolven, kan het vermoeiend zijn om telkens zelf de handkolf te moeten bedienen.

In dat geval is een elektrisch model waarschijnlijk een gemakkelijker alternatief omdat deze middels een motortje fungeert. Sommige exemplaren zijn zelfs zodanig ontworpen dat ze bijna precies het zuigpatroon van een baby nabootsen, om een nog natuurlijkere ervaring te creëren.

gebruik van een Borstkolf

Enkel of dubbel?

Als je slechts af en toe kolft, is een enkel model misschien wel ideaal. Als je echter regelmatig beide borsten gelijktijdig wilt melken, is een dubbel exemplaar natuurlijk veel handiger. Deze zorgt er namelijk voor dat je maar de helft van je tijd kwijt bent.

Bovendien produceren je borsten bijna twintig procent meer melk die ook nog eens veel rijker is in vetten en calorieën dan wanneer je de borsten apart kolft. Als je een drukke ouder bent, is een dubbele dus bijna een must-have!

Borstkolf

Maak het jezelf makkelijk

En als je dan uiteindelijk een geschikte borstkolf hebt gevonden, zorg er dan ook voor dat je alles binnen handbereik hebt voordat je begint te kolven. Houd iets lekkers, een drankje of de afstandsbediening bij je in de buurt zodat je niet hoeft op te staan en gewoon rustig je ding kunt doen. Met een speciale kolfbeha heb je zelfs beide handen vrij!

Laat een reactie achter