high tea recepten

De lekkerste High Tea recepten

Heb jij zin om weer eens heerlijk uitgebreid te High Tea-en? Dan is het onwijs leuk om zelf de keuken in te duiken. Je kunt allerlei verschillende hapjes maken om zelf je High Tea in elkaar te zetten. Van zoete hapjes tot hartige hapjes en natuurlijk thee. Het smaakt nog beter nu je alles helemaal zelf gemaakt hebt. Onze lekkerste high tea recepten.

High Tea thuis

Heerlijk thuis genieten van een High Tea wordt steeds populairder. En dat is eigenlijk ook helemaal niet gek. Het is natuurlijk supermakkelijk om een High Tea te bestellen of om aan te schuiven in een restaurant. Maar alle hapjes zelf maken geeft juist veel voldoening.

Je weet precies wat erin gaat en je proeft alle liefde die je erin hebt gestopt. Daarnaast mag je natuurlijk ook best wel een beetje trots zijn op wat jij op tafel gezet hebt. 

high tea recepten

Zoete en hartige hapjes

Hoe ziet een High Tea er dan precies uit? Er zijn heel veel verschillende High Tea recepten, maar hoe tover je deze recepten om in een gehele High Tea? Tijdens een High Tea proef je van zoete en hartige hapjes, in combinatie met thee. Een etagère is typerend voor een High Tea en dat is niet voor niets. Een etagère bestaat uit drie verschillende lagen. Je begint onderaan: hier liggen de hartige hapjes.

Vervolgens ga je naar de middelste laag, hier liggen meestal de hapjes die tussen hartig en zoet inzitten, zoals de scones. Je sluit af op de bovenste laag, hier liggen de zoete hapjes. Dit is hoe je officieel een High Tea hoort in te richten, maar dat mag je natuurlijk helemaal naar je eigen zin maken. 

High Tea recepten

Ga jij ervoor? Dan kun je wel wat High Tea recepten gebruiken. Begin bijvoorbeeld met verschillende soorten sandwiches. Van klassieke komkommer sandwiches tot zalm en een vegan variant. Er is voor ieder wat wils. Tijd voor de volgende laag van de etagère.

Meestal komen hier de scones. Maak jij klassieke scones met clotted cream en jam? Of ga jij voor andere soorten scones zoals blueberry of chocolate? De keuze is aan jou. At last but not least: de zoete hapjes. De zoete hapjes kun je helemaal zelf uitkiezen.

high tea

Dit kan cake of taart zijn, maar koekjes of chocolade is hier ook erg lekker. Je kunt ook zelf cupcakes maken, bijvoorbeeld rood fruit meringue cupcakes. Het is vooral belangrijk dat jij en je gezelschap de hapjes lekker vinden. Daarnaast kun je natuurlijk ook kijken naar de baktijd en moeilijkheidsgraad. Het is logisch dat je niet uren bezig wil zijn met verschillende recepten. 

Vegan, glutenvrij, suikervrij en koolhydraatarm

Als jij een High Tea op tafel gaat zetten is het leuk als iedereen hiervan kan genieten. Soms lijkt dat onmogelijk, maar tegenwoordig is bijna alles mogelijk. Voor bijna elk product is een substituut. Vegan? Dan kun je werken met plantaardige melk of boter. Suikervrij? Gebruik dan stevia of honing.

Kortom: voor elke dieetwens is wel iets te verzinnen. Je kunt ook prima glutenvrije of suikervrije taarten maken. Het is toch super als je heerlijk met z’n allen kunt genieten? 

Laat een reactie achter